Een van de eerste dingen die een bezoeker opvalt bij het bekijken van de villa’s in Marokko, zijn de bijbehorende tuinen. Inheemse Marokkanen besteden veel zorg aan hun tuinieren en landschapsarchitectuur op hun eigen terrein.
Het is een bron van trots voor hen, want zelfs de armere villa’s hebben goed onderhouden tuinen. Dus als u van plan bent een villa in Marokko te kopen, zult u ongetwijfeld zelf een soortgelijke tuin willen hebben.

Afhankelijk van het type villa dat u in Marokko koopt, hebben de duurdere luxe villa’s zelfs binnenplaatsen vol met een overvloed aan dieren in het midden van de villa’s structuur. Of je nu in een luxe villa of een hotelvilla verbleef die rond een binnenplaats was gevormd, het leek ongetwijfeld op een klein paradijs in het midden van een groot paradijs.

Marokko is al zo’n prachtige plek om te wonen met zijn ongerepte schone lucht, zandstranden en kristalhelder blauw water. Daarom is het niet meer dan logisch dat Marokkanen expliciet plezier beleven aan hun villatuinen, aangezien natuurlijke schoonheid erg belangrijk is voor de Marokkaanse cultuur. Villatuinen in Marokko dienen vaak als vitrines en tekenen van waardering voor kunst, cultuur en rust. Het is dus heel gewoon om standbeelden en watervallen te vinden omringd door zorgvuldig geplaatste struiken en varens om dit open en uitnodigende gevoel van bewondering voor de natuurlijke omgeving te creëren. Elke tuin is ingericht om de individualiteit van zowel de bewoner als de natie van Marokko in het algemeen weer te geven.