Een villa is eigenlijk een huis waar een gezin samen tijd kan doorbrengen. Op Bali is een villa echter een verademing voor het gezin, voor mensen die voor het eerst op huwelijksreis zijn of voor individuen die het zelf opnieuw willen ontmoeten. De meeste villa’s op Bali houden rekening met persoonlijke privacy, en dit is in harmonie met de natuur. Het gedetailleerde concept van hun respectievelijke architecturen kan divers zijn, maar privacy en luxe spelen een belangrijke rol in het basisconcept van veel villa’s.

Luxueus, soms superluxe, ademt de architectuur van veel villa’s op Bali het ritme van de ruimte dat inspeelt op de stilte van de omgeving en moeiteloos en discreet in de kleine gemeenschap past.

In de afgelopen jaren is het eiland van de Goden de locatie geworden voor veel villa’s, of een cluster van villa’s die soms een boetiekresort worden genoemd. Het begin van de nieuwe superluxe-trend begon aan het einde van de jaren 80, precies met de opening van de Amandari, gelegen aan de rand van de Sayan-kloof van Ubud. De geest achter het resort was de beroemde Australische architect Peter Muller, samen met eigenaar Adrian Zecher.

Hotels uit die tijd werden gebouwd met veel kamers. Villa’s hebben echter een andere benadering. Het gaat er niet alleen om hoeveel hotelkamers je hebt, maar hoe geweldig ze zijn. Ook luxe wordt niet alleen bepaald door dure materialen, want veel van deze resorts gebruiken vaak de eenvoudigste lokale materialen.

Het detail van concepten van boetiekresorts en villa’s heeft zich ontwikkeld sinds de dagen van Muller en Zecher, die de verjonging van het Balinese traditionele dorp in gang hebben gezet binnen hun architectuurontwerp. “Tegenwoordig zijn moderne accenten een belangrijk onderdeel in het ontwerp van villa’s op Bali”, zegt Popo Danes, een gerenommeerde Balinese architect die een groot aantal villa’s heeft ontworpen op enkele van de meer afgelegen locaties van Bali. De villa heeft ook een erg mooie tuin maar vanwege het klimaat is hier gekozen voor kunstgras

Wil jij ook kunstgras kopen? Klik dan op de link