Ben je bezig met je woonkamer inrichten? Of wil je juist je woonkamer opnieuw inrichten? Kies dan voor een meubelset woonkamer en ben in een keer klaar. Binnen de interieurwereld is hierover al jaren een debat: moet je wel of niet voor een complete meubelset in je woonkamer kiezen. Feit is echter dat de laatste jaren de populariteit van meubelsets onder de mensen gegroeid is, waardoor de mogelijkheden binnen een meubelset voor je woonkamer ook uitgebreider zijn geworden. 

Waarom kiezen voor een meubelset woonkamer?

Tegenstanders van de meubelset woonkamer vinden dat complete sets niet alleen het unieke karakter uit je woonkamer halen, maar ook het plezier van je huis inrichten. Niets is minder waar. Er komen steeds meer kant en klare meubelsets op de markt, waardoor je steeds meer keuzemogelijkheden hebt. Tevens passen je meubels altijd bij elkaar, waardoor de kans op een miskoop ook afneemt. Daarnaast ben je meteen klaar met inrichten. Je hoeft niet meer je losse meubels bij elkaar te zoeken en je meubels worden op een leverdatum geleverd. 

Harmonie in je woonkamer

Een meubelset woonkamer zorgt ervoor dat er harmonie en rust in je woonkamer verwerkelijkt wordt. Er zijn geen opvallende meubels, die de aandacht naar zich toe trekken. Tevens vallen alle meubels binnen een bepaalde interieurstijl. Vanuit deze harmonie kun je zelf je woonkamer middels accessoires een unieke tint geven. Denk bijvoorbeeld aan eigen gekozen schilderijen of kleedjes. 

Verschillende meubelsets 

Bij Home Discounter vind je niet slechts een meubelset woonkamer. Je kunt de sets uitkiezen op basis van je te besteden bedrag. Er zijn vier categorieën mogelijk: budget, sale, luxe en comfort. Zo is er voor ieder budget een meubelset voor in je woonkamer mogelijk. Daarnaast heb je verschillende materialen, waaruit je meubels vervaardigd kunnen worden, zoals metaal of hout. Binnen de houtafdeling heb je nog de keuze uit massief hout of geperst hout. Als laatste heb je meubelsets, die volledig gemonteerd geleverd worden of meubelsets die je zelf nog in elkaar moet zetten. Bij laatstgenoemde heb je toch nog het plezier van inrichten inbegrepen. 

De stijlen die een meubelset in je woonkamer kan hebben

Bij het schilderen of behangen van je meubelset woonkamer heb je bewust of onbewust gekozen voor een bepaalde interieurstijl. Je meubels moeten uiteraard passen bij deze stijl. Meubelsets krijg je dientengevolge ook in bepaalde stijlen. Er zijn vijf populaire stijlen:

  • De Scandinavische stijl, waarin functionaliteit, rust en eenvoud kernwaarden zijn. De meubels zijn dientengevolge gemaakt op basis van het principe “less is more” en de kleuren zijn veelal licht.
  • De klassieke stijl, waarin warme kleuren, patronen en klassieke vormen onmisbaar zijn. De meubels zijn vervaardigd uit houtsoorten, ze zijn ambachtelijk gemaakt en fraai afgewerkt.
  • De moderne stijl, waarin strakheid en minimalisme kernwaarden zijn. Zwart, wit of grijs zijn de kleuren en de rechte lijnen in de meubels geven een functionele uitstraling aan je woonkamer.
  • De landelijke stijl, waarin gezelligheid belangrijk is en neutrale kleuren pallets hun hoogtijdagen vieren. De meubels ogen natuurlijk en hebben als doel om de gebruiker comfort te bieden.
  • De industriële stijl, waarin hout en staal veelal gecombineerd worden. Zwarte, grijze en cognac kleurige meubels passen hier prima bij.