Heb je een leuke woning en ben je bezig met het plaatsen van een nieuwe badkamer? Dan kan het voorkomen dat je een douchewand dient te plaatsen. Het plaatsen van douchewanden is complexer dan men in eerste instantie zou denken en daarom is het goed dat je op deze pagina bent uitgekomen. Om deze reden zullen we hieronder kort stilstaan bij de belangrijkste stappen die hierbij komen kijken.

Stap 1) Het meten van een douchewand

Een bekende term in de bouw is, meten is weten. Het is daarom goed om met een rolmaat precies uit te tekenen waar je de wand wilt hebben. Als je dit inzichtelijk hebt is het goed om dit af te tekenen. Wil je ook een douchebak monteren naast alleen een douchewand? Dan wordt het een stuk complexer omdat je dan eerst het middelpunt van de zijranden moet bepalen. Als je dit hebt gedaan is het vervolgens kunst om een rechte lijn tegen de tegelwand omhoog te markeren. Let op, hierbij is het wel van belang om een waterpas te gebruiken. Als je dit niet doet kan het voorkomen dat het niet helemaal recht gaat en dat wil je natuurlijk voorkomen. 

Stap 2) Het beginnen met boren

Zoals je wellicht wel weet zijn sommige douchewand profielen verstelbaar en dat is natuurlijk erg prettig. Als je wilt gaan boren is het ook goed om te kijken naar een aantal mogelijkheden om de muur niet te beschadigen. Hierbij is het goed om een stukje schilderstape te gebruiken. Hierdoor weet je zeker dat de boor niet wegglijdt. Daarnaast is het ook goed om de boor niet op kloppen te zetten, maar gebruik zeker een nieuw steenboortje. Hierdoor weet je zeker dat je de beste resultaat zult neerzetten waar je iets aan hebt.

Stap 3) De wand in de profielen plaatsen

Als je de profielen hebt geplaatst is het goed om vervolgens de douchewand in het profiel te plaatsen. Hierbij is het echter goed om erg voorzichtig te werk te gaan omdat een glazen douchewand erg kwetsbaar is. Om deze reden is het goed om de douchewand nooit op een hoek te laten leunen. Als je dit namelijk wel doet, kan de betreffende wand gaan scheuren of breken. Daarbij is het ook aan te raden om met minimaal twee mensen te werken zodat je niet alles in je eentje hoef te tillen wat de kans op breken kan beperken.

Stap 4) Het plaatsen van een stabilisatiestang

In sommige gevallen is het ook goed om te weten dat je een stabilisatiestang nodig hebt. Over het algemeen is hier een vuistregel voor. Als de douchewand breder is dan 40 centimeter is het aan te raden om een stabilisatiestang te gebruiken. Met een stabilisatiestang zorg je ervoor dat je extra stabiliteit krijgt en dat is natuurlijk erg prettig.

Stap 5) Het afkitten

Tot slot is het ook nog goed om de douchewand netjes af te kitten. Als je dit namelijk niet doet kan het voorkomen dat het los gaat zitten en dat water kan weglopen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en om deze reden is het goed om altijd de wanden goed af te kitten.