Indien je graag een blokhut in je tuin wenst te laten plaatsen spreekt het voor zich dat de vakman die dit voor jou gaat verzorgen een aantal vragen zal stellen. Deze vragen zijn concreet bedoeld om een goed beeld te krijgen van de wensen waar je als opdrachtgever over beschikt. Eén van de vragen die je met absolute zekerheid kan verwachten heeft betrekking tot het type dak waar gebruik van moet worden gemaakt. In bijzonder veel gevallen wordt er gekozen voor een blokhut met plat dak in plaats van een hellend dak. Ben jij ook benieuwd waarom dat nu precies zo is? Lees vooral verder! 

Een blokhut met plat dak staat uitstekend in elke tuin 

In eerste instantie geldt voor een blokhut met plat dak dat ze uitstekend staat in elke tuin. Tegenwoordig is het mogelijk om een tuin in de meest uiteenlopende stijlen vorm te geven. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor het realiseren van een zeer strakke tuin, maar daarnaast is het eveneens een mogelijkheid om over te gaan tot het creëren van een weelderige tuin waarin heel wat verschillende elementen worden verwerkt. Ongeacht de voorkeur waar jij over beschikt zal je tot de vaststelling komen dat een tuinhuis voorzien van een plat dak altijd zonder probleem kan worden geïntegreerd. In zekere zin geldt dat natuurlijk ook voor een exemplaar met een hellend dak. 

Voor deze laatste geldt evenwel dat het voor zich spreekt dat ze meer lichtinval uit de tuin wegneemt. Dat omwille van het feit dat het dak in de hoogte uiteraard merkbaar groter is. Wil je dus met andere woorden in je tuin zo lang mogelijk kunnen genieten van de warme zonnestralen? Dan kan ook dat zomaar een interessante reden zijn om te kiezen voor een plat dak. 

Ze is voordeliger te realiseren dan een exemplaar met een hellend dak

Een zeer belangrijk voordeel dat is verbonden aan een blokhut met plat dak is terug te vinden in het feit dat ze voordeliger te realiseren valt. De dakconstructie is bij een hellend dak aanzienlijk duurder waardoor ook de kostprijs van het totaalproject een stuk hoger zal komen te liggen. Is het voor jou dus van belang dat je de blokhut in je tuin op een zo voordelig mogelijke manier kan realiseren? Dan is het eigenlijk altijd aangewezen om te kijken in de richting van een constructie met een plat dak.

Zonder vergunning een blokhut met plat dak bouwen

Bij het realiseren van een houten blokhut in je tuin zijn er een aantal verschillende zaken waar je nagenoeg altijd rekening mee zal willen en moeten houden. Eén van deze zaken is het mogelijks moeten aanvragen van een vergunning. Bij het plaatsen van een blokhut voorzien van een hellend dak is het aanvragen van zo’n vergunning in de praktijk eigenlijk altijd noodzakelijk. Indien je kiest voor een constructie beschikkende over een vlak dak is dat lang niet altijd het geval. Wil je dus jouw blokhut bij voorkeur vergunningsvrij kunnen bouwen? Dan kan het aangewezen zijn om te kiezen voor een blokhut met plat dak. Zo hoef je mogelijk geen rekening te houden met een vergunningsplicht.